Workshop i fotografi

(in Swedish)

Fotografering – Urval – Presentation
Vi arbetar med olika fotouppgifter och övar på olika fotografiska metoder som ljus, kontraster, ögonblick med mera. Vi hittar andra fotovinklar för att få nya perspektiv på olika miljöer. Genom övningarna får deltagarna vidga sitt seende, göra urval och stärka sitt bildberättande. Vi tittar på varandras bilder lyssnar och diskuterar. Jag introducerar även bilder ur fotohistorien för att inspirera de som medverkar i workshopen. Allt för att de ska bli mer medvetna om hur bilder påverkar och för att lära sig analysera de bilder vi omges av.

Målsättningen är att låta deltagare fotografera, undersöka och synliggöra sin tillvaro. De får upptäcka sin omvärld med nya ögon och stärka det fotografiska seendet.


”Idag har jag lärt mig att det som är fult i verkligheten blir intressant på bild” 
elev på Klara Gymnasium i Karlstad


Som deltagare i mina fotoworkshop kan man använda smartphone eller surfplattor (typ iPad), det finns även kompaktkameror för utlåning. Jag föredrar att arbeta i grupper med upptill 15 personer.

Jag har arbetat sedan 2006 i ett flertal projekt som föreläsare och handledare i fotografi. 2017 studerade jag på kursen – Kameran som verktyg för lärande – på Akademin Valand vid Göteborgs Universitet.

Senaste åren har jag haft uppdrag som utbildare och fotohandledare för både unga och vuxna på grundskolor, folkhögskolor, fritidsgårdar, bibliotek, studieförbund, företag och olika institutioner i bland annat Göteborg, Mölndal, Kungälv, Öckerö, Stenungsund, Borås, Marks Kommun, Karlstad, Eksjö, Ädelfors, Tomelilla, Halmstad, Falkenberg och Varberg. Jag samarbetar med Kultur i Väst – Kulturkatalogen, Göteborgs Stad – Kulturterminen, Skapande skola, Kultur i Halland, Hallands Konstmuseum och Tunbjörkstiftelsen.

Läs mer

Kulturkatalogen Väst

Göteborgs Stad – Kulturterminen

Hallands Konstmuseum

Tunbjörkstiftelsen

Inköp av kameror har gjorts med stöd från Familjen Wikanders Stiftelse.


Recent Portfolios